HbA1c
> www.wellion.nl/nl/diabetes/hba1c

HbA1c waarden


Nadat de diagnose van diabetes mellitus is gesteld, moet de bloedglucose regelmatig gecontroleerd worden.
Als een geschikte behandeling van start is gegaan, moet de effectiviteit regelmatig gecontroleerd worden met behulp van de HbA1c waarden, die door de dokter bepaald wordt met behulp van een bloedmonster. Het bepaalt het percentage hemoglobine (het eiwit dat zuurstof in het bloed transporteert) elke geassocieerd wordt met glucose.
 
De normale waarde voor hemoglobine ligt tussen de 4-6% en is direct afhankelijk van bloedglucose. De waarden van HbA1c geven duidelijk aan wat de bloedglucosewaarden waren over de afgelopen 6 tot 8 weken. Een optimale behandeling moet leiden tot een HbA1c waarde die lager ligt dan 7% om mogelijke complicaties te voorkomen.
 
HbA1c vergelijking
Gemiddelde bloedglucose [mmol/L] = 33,3 x HbA1c [%] - 86

Deze website bevat informatie over verschillende producten voor een zeer grote doelgroep. Hierdoor kan de website productdetails of -informatie bevatten van producten die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in uw land. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor toegang tot dergelijke informatie die niet binnen de legaliteit, regulering, registratie of gebruik van het land van herkomst valt.