Meet systemen / Kalibratie

Meet systemen


Er zijn twee manieren om de bloedglucose te controleren, afhankelijk van de meter.
 
Reflecteer systeem
De foto metrische meting is gebaseerd op een reactie van enzymen en de daaruit volgende kleurreactie in de test zone van de test strip. De intensiteit van de kleur wordt door de meter geïdentificeerd en vervolgens omgerekend tot de juiste bloedglucosewaarden.
 
Biosensoren
Het belangrijkste verschil tussen sensor gebaseerde en kleur gebaseerde test strips is dat de glucosereactie gekoppeld is aan een biochemische reactie die leidt tot een elektrisch signaal. Deze stroomspanning kan gemeten worden en correspondeert met een exacte bloedglucosewaarde.
 
Meters van eerdere generaties moeten gecodeerd worden door een chip of een speciale lettercombinatie in te voeren. Tegenwoordig zijn de meters vaker uitgerust met de nieuwe No Code technologie.
 
De glucosewaarden die gemeten kunnen worden liggen tussen 1,1  en 33,3 mmol/l.

Kalibratie


Bloedglucose meters kunnen gekalibreerd worden op volbloed of plasma (zie de gebruiksaanwijzing van uw meter). The absolute meerderheid van meters van tegenwoordig zijn gerefereerd aan plasma.
 
LET OP: op plasma gerefereerde meters geven 10 tot 15% hogere waarden. Gebruik niet gelijktijdig een meter van een andere fabrikant aangezien de resultaten in de verschillende meters flink van elkaar kunnen verschillen.

Deze website bevat informatie over verschillende producten voor een zeer grote doelgroep. Hierdoor kan de website productdetails of -informatie bevatten van producten die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in uw land. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor toegang tot dergelijke informatie die niet binnen de legaliteit, regulering, registratie of gebruik van het land van herkomst valt.