Bloedglucose zelf controleren

Bloedglucose zelf controleren


Door regelmatig uw bloedglucose te controleren krijgt u een overzicht van uw stofwisselingsconditie. Het intensief controleren van de gemeten waarden geeft een beeld van de bloedglucosewaarden en of deze slechter zijn geworden. Is dit het geval dan kan de patiënt snel in contact komen met de arts om advies te krijgen over de behandeling.
 
Dit kan helpen om een stofwisselingstoornis en aandoeningen ten gevolge van diabetes te voorkomen.  Zelf controleren van bloedglucose is zeer belangrijk voor diabetici die afhankelijk zijn van insuline omdat zij hun insulinedosis bepalen aan de hand van hun glucosewaarden.
 
Het is bijzonder belangrijk om de gemeten waarden in een dagboek op te schrijven en dit aan de arts te laten zijn. Dagelijkse gemiddelden geven een idee van de actuele HbA1c en de kwaliteit van de diabetes behandeling.

Deze website bevat informatie over verschillende producten voor een zeer grote doelgroep. Hierdoor kan de website productdetails of -informatie bevatten van producten die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in uw land. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor toegang tot dergelijke informatie die niet binnen de legaliteit, regulering, registratie of gebruik van het land van herkomst valt.